Сьогодні, 22 квітня, у Бершаді прощаються з поліцейським Максимом Зарецьким, який загинув під час нічного нападу. У місті оголосили День жалоби.

Про це повідомляє “Суспільне. Вінниця”.

Траурна хода відбулася від будинку, де жив загиблий, до Свято-Вознесенського храму. На церемонію прощання прийшли рідні, друзі та колеги, які згадують Максима як щирого, доброзичливого і мужнього юнака, який завжди був готовий прийти на допомогу.

Відомо, що загиблому хлопцю було 20 років і він служив у секторі реагування патрульної поліції. Провести його в останню путь прийшли рідні, близькі, колеги та місцеві жителі. За словами інспектора сектору реагування патрульної поліції Олександра Якименка, Максим пропрацював у них півтора року, зарекомендувавши себе з позитивного боку.

“По роботі до нього ніяких питань не було. Він дуже хороша людина, був веселим та позитивним хлопцем. Усі колеги з ним в дружніх відносинах”, – розповів Олександр Якименко.

Нагадаємо, вночі, 20 квітня, у Гайсинському районі двоє невідомих розстріляли поліцейських. Один правоохоронець загинув, а інший у лікарні. У Сухопутних військах України заявили, що підозрювані є службовцями ЗСУ, але не вказали, до якої частини чи бригади вони відносяться.

Згодом стало відомо, що загиблим під час нічного нападу є 20-річний Максим Зарецький. А наступного дня, 21 квітня, затримали батька та сина, які скоїли злочин. Підозрюваних впіймали в Одеській області.

Наразі зловмисникам оголосили про підозру. Затриманим інкримінують посягання на життя працівника правоохоронного органу