На Хмельниччині правоохоронці викрили настоятеля храму Шепетівської єпархії УПЦ МП, який розпалював релігійну ненависть та виправдовував війну Росії проти України.

Службою безпеки України повідомляється, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну клірик проводив літургії, під час яких вихваляв Путіна та звинувачував у війні українську владу.

Також протоієрей поширював на власній сторінці “Вконтакте” російські фейки про війну в Україні та міжконфесійні відносини у країні.

За даними слідства, війну Росії проти України чоловік називав “громадянським конфліктом” та ображав парафіян інших релігійних громад. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинних дій клірика.

Правоохоронці повідомили клірику підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками, а також у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 5 років тюрми.