Минулого літа наша планета стикалася зі своєрідною тепловою атакою. Виявлено, що ці тенденції екстремальної спеки та непередбачуваного зміни кліматичних умов будуть тривати й надалі, що може призвести до різких коливань температур і надзвичайних погодних явищ, таких як урагани.

За словами відомого кліматолога Річарда Аллана з університету Редінга, мінливість погоди може показати обернене коло, замінюючи спеку на раптові зниження температури через вплив феномену урагану Ла-Нінья. При цьому експерти прогнозують такі ж  температурні аномалії, які були спостережені в 2023 році.

Прогнози погоди на 2024 рік прогнозуються з вищими температурами, що може призвести до теплових хвиль та посух, подібних до минулорічних. Це також може включати несподівані урагани та збільшення опадів у деяких регіонах, водночас із засухами в інших.

Експерти радять туристам, особливо тим, хто страждає від спеки, бути особливо обережними під час планування відпустки та уважно вивчати прогнози погоди перед від’їздом. В умовах непередбачуваної кліматичної ситуації метеочутливим людям стає все важче й важче.