За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Черкаської області за фактом організації та сприянні незаконному переправленню через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства за 10 тис. доларів США винагороди правопорушник зобов’язувався сприяти незаконному перетину через державний кордон жителю м. Вінниці. Зловмисник обіцяв особисто супроводжувати військовозобов’язаного, повідомив заздалегідь розроблений маршрут, умови та порядок дій під час переправлення через державний кордон України.

Затримали чоловіка під час отримання першої частини грошових коштів у сумі 1 тис. доларів США.

Наразі судом підтримано позицію прокурора Вінницької окружної прокуратури та до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

​За вказаний злочин передбачено покарання до 9 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.