Роздачу пакунків з допомогою організували департамент соціальної політики міської ради та Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб.

Серед тих, хто отримує пакунки, — родини Захисників і Захисниць, загиблих (померлих) та безвісти зниклих війсь­кових, внутрішньо переміщені особи, багатодітні сім’ї, малозабезпечені, батьки, які виховують дітей з інвалідністю, літні люди, які перебувають на обліку Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування.

Загалом протягом місяця планують роздати 20 тисяч продуктових наборів. З них видали вже понад 10 тисяч.

«В умовах воєнного стану важливо підтримувати наших мешканців. Одним із пріоритетів нашої команди є турбота. У межах ініціативи «Вінничани важливі» ми регулярно видаємо натуральну допомогу у вигляді продуктових наборів тим людям, які перебувають на обліку департаменту соціальної по­літики, зараховані в Єдиний реєстр муніципальних пільг. Попередньо ми зателефонували родинам, повідомили про місце і час видачі допомоги. Важливо у складний час воєнного стану підтримувати наших мешканців», — зазначила директорка департаменту со­ціальної по­літики ВМР Валентина Войткова.

У роздачах брали участь координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутати міської ради: Катерина Поджаренко, Світлана Василюк, а також Тетяна Савельєва, Наталія Літвінова, Теймур Абушов.

Продуктовий набір складений відповідно до потреб вразливих категорій населення і містить в собі найнеобхідніші продукти: кілограм цукру та солі, стільки ж макаронних виробів, кілограм рису, консервовані сардини, шпроти, пляшка олії, чай, тушкованка тощо. Загалом 11 позицій.

Пакунок отримала і мати Захисника пані Олена. Її син — парамедик, на службі з 2014 року. До цього брав участь у миротворчих місіях ООН на території колишньої Югославії. Наразі боронить Україну на Донецькому напрямку. Двічі був поранений.

«Такий набір я отримую втретє. Ми живемо вдвох з чоловіком, син на війні, донька за кордоном, тому будь-яка допомога для нас важлива», — розповідає пані Олена.

Багатодітним сім’ям, в яких четверо або п’ятеро дітей, дають два продуктові набори, тим, у кого понад шість дітей, — три пакунки. Однією з тих, хто отримав сьогодні допомогу, стала вінничанка Світлана Бахвалова. У жінки четверо дітей. Наймолодшому — всього 7 місяців. Старші діти вже ходять до школи.

«Продуктовий набір ми отримуємо не вперше, нас підтримують регулярно. Сьогодні ми отримали два пакунки. Така допомога нам важлива, адже набору продуктів вистачає надовго», — розповідає пані Світлана.