«Нафтогаз України» оголосив, що його річний тариф на газ для побутових клієнтів у період із 1 травня 2024 року до 30 квітня 2025 року включно залишиться на рівні 7,96 грн за куб. м (з ПДВ). Про це йдеться на сайті групи.

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» забезпечує газом 12,4 млн сімей.

«Всім їм ми гарантуємо наявність ресурсу та фіксовану ціну на рік уперед», – сказав голова правління Нафтогазу Олексій Чернишов.

Річні тарифи на газ для населення в Україні діють із 2021 року.

Опалювальний сезон 2023-2024 Україна вперше пройшла виключно за рахунок газу власного видобутку. З 15,2 млрд куб. м газу, накопичених у підземних сховищах на початоку сезону, Україна використала 6,7 млрд куб. м та уже розпочала сезон закачування газу до сховищ. За словами Міністра енергетики Германа Галущенка, протягом усього 2024 року держава також планує покривати усе споживання країни газом власного видобутку.

Загалом, Група Нафтогаз у січні-лютому 2024 року сплатила до державного та місцевих бюджетів 11,4 млрд грн податків.

Зазначимо, що раніше “Нафтогаз” відзвітував, що у 2023 році викупив майже мільярд кубометрів газу у приватних українських видобувачів газу. І таку тенденцію у НАК оцінювали виключно позитивно.

Водночас на думку експертів ринку,  насправді відповідна ситуація засвідчує про відсутність ринку газу в Україні та значне його викривлення.