Так висловився ексрадник ОП Олексій Арестович про рішення на заборону консульських послуг за кордоном.

Він упевнений, що ухилянтів цими блокувальними заходами не повернути.
Заборона на надання консульських послуг – це також “ще одне штучне напруження в суспільстві”.

“Тимчасовий” плювок плювком бути не перестане. Порушено Конституцію, кожного третього нашого громадянина визнано громадянином другого сорту. І за повної катастрофи в демографії, яка існувала в Україні без війни”, – заявив Арестович.

На його думку українці, які воюють або залишаються на Батьківщині, протиставлені тим, хто виїхав. А – це ще один розкол у країні та суспільстві.

Арестович пропонує вирішити питання так:
тим, хто воює – шана, пільги та можливості,
тим, хто поїхав – допомога.
“Зараз одних піднімають, інших — опускають. Ще одна штучна напруга в суспільстві, яка стане запорукою повоєнної катастрофи. А всього-то треба — заслужили підняти, а переміщеним — допомогти, ніяк не караючи.

Усі – наші. Усі, і ті, що воюють, і ті, що розбіглися, оступилися. Усі потрібні в Україні. Всім амністія, всім умови для повернення, всім заохочення – за фактом бажання повернутися. Потрібні всі”, – пише ексрадник ОП. М

Можливо, тим, хто виїхав під час війни, аби не мобілізуватися, заборонити займати державні посади та балотуватися в депутати всіх рівнів.

Також ексрадник ОП пропонує навпаки збільшити кількість та якість консульських послуг за кордоном.

Арестович впевнений, що ухилянтів нинішніми блокувальними заходами не повернеш, а ось лояльність до України та бажання повертатися втрачається стрімко.

Як відомо, МЗС України наказало всім дипломатичним установам з 23 квітня 2024 року тимчасово припинити надання послуг чоловікам призовного віку, крім оформлення документів для повернення в Україну.