26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа світу – аварія на Чорнобильській АЕС. На 38-мі роковини трагедії у Вінниці вшанували пам’ять усіх, чиє життя вона забрала. Квіти поклали до пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії.

У покладанні взяли участь ліквідатори аварії на ЧАЕС, представники громадських організацій, влади міста та області, а також небайдужі вінничани.

«Традиційно у цей день ми вшановуємо пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильський атомній електростанції та усіх жертв тієї страшної трагедії. Департамент соціальної політики міської ради підтримує вінничан, які зазнали втрат від тієї страшної катастрофи. На обліку у нас перебуває 1 935 людей, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС.

Вони отримують державні пільги та муніципальну підтримку: пільги на медичне обслуговування, матеріальну допомогу, продуктові набори. Фінансову підтримку також надають громадським організаціям, які опікуються постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.