Його кандидатуру погодив Президент України

Вже тривалий час після звільнення з посади Головнокомандувача ЗСУ генерал і Герой України Валерій Залужний не з’являвся в мережі.

Як відомо, президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Нещодавно з’явився перший після звільнення знімок Валерія Залужного його опртлюднила. журналістка Марина Шашкова. Вона опублікувала спільне з ним фото на своїй сторінці у Facebook.

“Відпускаєте нас до Британії?” — написала Марина під публікацією. На опублікованому фото генерал Залужний з’явився у сірій спортивній кофті, темній жилетці і з новою зачіскою.

Президент Володимир Зеленський довго шукав кандидата на посаду посла у Великій Британії. Важливість питання полягає в тому, що Британія – один із лідерів у військовій допомозі Україні. Тому була потрібна людина з розуміння військового контексту. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону раніше зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що він мав кілька розмов із колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, під час яких він переконався, що Залужний не проти дипломатичної роботи. За його словами, він, як глава МЗС, дуже зацікавлений у сильному послі в Лондоні. Президент вирішив, що саме Валерій Залужний є оптимальною кандидатурою. Дмитро Кулеба вважає рішення президента правильним і називає його “однозначним посиленням для нашої системи та рішенням, яке відповідає інтересам МЗС, інтересам самого Залужного та інтересам України”.