У Могилеві-Подільському іноземець за 400 доларів хабара намагався підкупити прикордонників, щоб перетнути кордон без перевірки. Термін перебування на території України у правопорушника закінчився ще у 2022 році.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

“25 квітня у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення “Могилів-Подільський – Отач” затримали 46-річного громадянина Узбекистану, який запропонував прикордоннику 400 доларів. Таким чином іноземець хотів безперешкодно перетнути державний кордон та потрапити на територію України без проведення обов’язкової процедури контролю. Згодом з’ясувалося, що у правопорушника закінчився строк перебування на території України ще у 2022 році, тому таким чином він намагався потрапити у країну нелегально”, – йдеться у повідомленні.

Чоловіка затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Речові докази – хабар, у нього вилучили.

Наразі правопорушнику оголосили про підозру за частиною 3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років в’язниці з конфіскацією майна. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою  з можливістю внесення застави.