Після того, як свідомі словаки зібрали 4 мільйони євро на снаряди для ЗСУ, Роберт Фіцо заявив, що ніщо не заважає людям робити зі своїми грошима те, що вони хочуть.

Однак, за збором коштів на боєприпаси для України Фіцо бачить лише величезні зусилля, щоб зробити «якусь противагу уряду». Бо зібрані кошти нічого не змінять у воєнній ситуації. Про це повідомляє Denik N.

Роберт Фіцо сказав, що ніщо не заважає людям робити зі своїми грошима те, що вони хочуть, але заявив, що США схвалили $60 млрд допомоги Україні, але це нічого не означає.

«В Україні нічого не зміниться, і через рік-два буде те ж саме. Всі гроші будуть витрачені, можливо, частину вкрадуть, але в Україні нічого не зміниться, і ми будемо там, де є», – сказав Фіцо та додав, що в Словаччині краще збирати для онкохворих, ніж для куль і бомб.

За збором боєприпасів для України Фіцо бачить лише величезні зусилля, щоб зробити «якусь противагу уряду», адже уряд Словаччини відмовляється постачати Україні зброю.

«Прем’єр-міністр Фіцо образив усіх прихильників ініціативи, насамперед 99-річного Отто Сімка. Нашою основною метою було символічне приєднання Словаччини до чеської ініціативи, що й було досягнуто. Ми показали, що Словаччина не є ані боягузливою, ані невдячною, і якщо не уряд, то громадянське суспільство може дати зрозуміти, що воно знає, де знаходиться північ», – відповіла ініціатива.

Як відомо, що прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив проти вступу України в НАТО. Він також висловився про перспективу примирення з Росією після війни. На думку Фіцо, членство України в Альянсі може спровокувати глобальний конфлікт.