29 квітня в одному з населених пунктів Гайсинської міської громади власник приватного домоволодіння при прокладанні паркану пошкодив підземний газопровід, а потім самовільно перекрив газову засувку. Через це було припинено газопостачання 78 споживачам.

Працівники Вінницької філії ГАЗМЕРЕЖІ оперативно ліквідували аварійну ситуацію та відновили розподіл газу 75 споживачам. Ще три споживачі тимчасово відключені через пошкодження газогону.

Порушник виконував земляні роботи в охоронній зоні газопроводу без погодження з Вінницькою філією «ГАЗМЕРЕЖІ». Та ще й самовільно перекрив засувку.

Такі дії розцінюються як незаконне втручання в роботу газорозподільної системи, що спричинили несанкціонований витік енергоресурсу. При цьому унеможливили надання послуг безперебійного постачання та розподілу газу. А головне – несли загрозу для життя та здоров’я не лише порушника, а й інших осіб.

До правоохоронних органів подана відповідна заява.

В таких випадках Законом передбачена відповідальність для винних осіб у вигляді відшкодування заподіяних збитків, а також вартості ремонтних і відновлювальних робіт.

Відтак, вкотре наголошуємо, що проведення ремонтних, будівельних та земляних робіт в охоронних зонах газорозподільних мереж можливе виключно за письмовим погодженням Оператора ГРМ – Вінницької філії ТОВ «Газорозподільні мережі України».

В межах охоронних зон також заборонено зберігати матеріали та устаткування, влаштовувати стоянки транспортних засобів, використовувати ділянку як звалище, виливати агресивні рідини, в т.ч. розчини кислот, солей і лугів тощо.