На Вінниччині стартувало виробництво безпілотних розвідувальних літальних апаратів БПЛА. Перший екземпляр, який злетів у небо, назвали «Щедриком». Імʼя унікальному апарату обирали самі вінничани шляхом голосування.

Спільними зусиллями очільника Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимира Гройсмана, співзасновників Сергія Моргунова та Вячеслава Соколового налагодили виробництво першого вінницького розвідувального безпілотника. Новий безпілотний літальний апарат може здійматись на висоту до 4000 м, рухатись зі швидкістю 150 км/год та має радіус дії до 40 км.

У Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабі підтвердили: налагодили виготовлення справжніх безпілотних літальних апаратів для військових. Кажуть, такий безпілотник стане суттєвою допомогою захисникам на передовій, адже розроблявся з урахуванням основних потреб для здійснення його максимальної операційності.

– Від самого початку повномасштабного вторгнення ключовий пріоритет для нашої команди – допомога захисникам, – написав на своїй сторінці у ФБ очільник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман.

До голосування за найкращу назву для вінницького дрона долучилися усі охочі, тож в результаті безпілотник отримав вже офіційне ім’я – «Щедрик». Невдовзі він поїде туди, де його дуже потребують наші захисники.