Також додадуть автобус на Старе місто.

Про це повідомляє департамент транспорту та мобільності Вінницької міської ради.

Автобуси VDL CITEA LLE120 – Нідерландського виробника. Вони вживані, але в гарному стані, мають низький рівень підлоги, обладнані відкидним пандусом та окремим місцем для пасажира на кріслі колісному.

«Фахівцями департаменту транспорту та міської мобільності міської ради спільно з Вінницькою транспортною компанією, прийнято рішення щодо залучення цих автобусів на автобусний маршрут №16. При цьому, вивільнений автобус з маршруту №16, буде задіяний для підсилення маршрутів Старого міста», – розповів директор департаменту транспорту та міської мобільності міськради Андрій Сорокін.

Автобуси не лише покращать транспортне сполучення вул. Київської з Барським шосе та мікрорайоном «Вишенька». Інтервал руху автобусів в години «пік» зменшиться майже на годину.

«Крім того, враховуючи, що автобуси мають низький рівень підлоги та відкидний пандус, покращиться доступність для людей на кріслах колісних, батьків з дитячими візочками та зменшиться час очікування низькопідлогового транспорту по даному напрямку. Попередньо автобуси розмитнено, пройшли сертифікацію на предмет відповідності встановленим нормам і вимогам українського законодавства та зареєстровано в сервісному центрі МВС», – додає чиновник.

Автобуси мають кондиціонер. Для зручності водія – коробка-автомат. Також дуже зручні сидіння.