Температура поверхні моря в Північній Атлантиці досягає найвищого рівня за останні чотири десятиліття, що віщує спекотніше літо практично у всій Європі з підвищеним ризиком посухи та екстремальної спеки.

Цю інформацію повідомляє Bloomberg.

Прогнозується, що теплий травень продовжить десятимісячну тенденцію рекордно високих глобальних температур. Вчені зазначають, що рівень тепла в Північній Атлантиці досяг історичних максимумів, що створює підстави припускати, що літо буде «надзвичайно спекотним».

У Великій Британії прогнозується, що літо може повторити 2022 рік, який став найспекотнішим в історії країни, з температурою повітря, що досягає 40 градусів. У Франції також очікується незвично висока температура в літній сезон. Аналогічні умови прогнозуються і для Іспанії та Італії.

Незважаючи на це, в Україні очікується лише тепле літо без аномальної спеки. Передбачається, що середня температура повітря може перевищити норму лише на 1-2 градуси. Проте ситуація в Європі може негативно вплинути на врожай у союзних для України країнах.