Хоча українці добре знають, що “Азов” – відомий елітний підрозділ українських військ, який до останнього захищав Маріуполь від російських окупантів.

На відміну від регулярних українських військ, бійці “Азова” будуть позбавлені постачань із нової партії озброєння США, включно з артилерійськими снарядами, бронетехнікою та засобами зв’язку.

Ця заборона також засмучує військових “Азову”, оскільки не дозволяє одному з найдосвідченіших підрозділів України проходити навчання з військами НАТО.

“Нас не хвилює брак американських грошей або фінансування – нас набагато більше хвилює те, що нам не дозволять тренуватися з підрозділами НАТО за межами України”, – сказав штабний офіцер бригади Ілля Самойленко.

Він додав, що "Азов" є одним з небагатьох українських підрозділів, чиї солдати, унтер-офіцери та офіцери відповідають стандартам НАТО. Проте через цю несправедливу заборону "ми відчуваємо брак американської зброї і позбавлені права брати участь у навчаннях або навчальних програмах з американськими арміями або арміями НАТО в Європі".

Також військові "Азову" заперечують звинувачення у неонацизмі. У бригаді зазначають, що серед них є люди різних етнічних та релігійних груп, зокрема й солдати-євреїв.

"Тут є люди як із правого, так і з лівого боку політичного спектра, так само, як і в армії США. Ні раса, ні релігія, ні політична ідеологія не мають великого значення для наших солдатів, які б'ються в цій війні", - розповів один із військових.