Сі Цзіньпін 5 травня прибув до Франції з візитом в межах свого європейського турне.

Про це повідомляє Le Figaro. При цьому китайський лідер назвав повномасштабне вторгення РФ в Україну – “українською кризою”. Та відзначив вплив війни на європейське суспільство.

“Ми розуміємо потрясіння, яке українська криза спричинила для європейців. Китай не є джерелом цієї кризи, не є її стороною чи учасником”, – сказав Сі Цзіньпін.

Також китайський лідер висловив сподівання, що мир і стабільність “швидко повернуться в Європу”, і заявив про намір Пекіна “працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством, щоб знайти хороші шляхи вирішення кризи”.

У французькій столиці Сі Цзіньпін сьогодні, 6 травня, продовжить зустрічі з президентом країни Еммануелем Макроном і президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, що європейське турне Сі триватиме з 5 по 10 травня, і охопить Францію, Сербію та Угорщину.

Раніше повідомлялося, що Макрон під час візиту до Парижа лідера КНР, який продовжує демонструвати свою підтримку російського диктатора Володимира Путіна, має намір виступити за комерційну “взаємність” та пошук способу завершення війни РФ проти України.

Французький президент хоче переконати Сі Цзіньпіна вплинути на рішення російського диктатора Володимира Путіна стосовно припинення війни проти України.