Як розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ, тільки елітні бригади РФ – типу морської піхоти чи десантні – отримують порівняно нову техніку.

За словами Івана Тимочка, в основному росіяни відправляють на фронт техніку радянського формату.

“Тільки елітні їхні бригади отримують порівняно нову техніку або першочергово отримують модернізовані радянські зразки. Все решту воюють від куплених у Китаї через треті сторони ті ж самі “гольф-кари”, колісні машину типу “уралів”, які вони насправді обладнують решітками і відправляють в атаку”, – розповів військовий.

Зараз у росіян “акцент іде все ж таки на піхоту”, при цьому бронетехніку вони намагаються максимально убезпечити – “власне, від дронів – навіть не від артилерії”.

“Тобто ті самі танки, ті самі машини чи БМП, які вони використовують, вони їх обшивають бляхами, намагаються виставити ряд решіток, сіток. Причому сітки дуже цікаві – інколи ми спостерігаємо від капронових, нейлонових, до звичайних металевих. Тобто ми бачимо, що військово-промисловий комплекс, про який ми всі говоримо, що він зростає, що він якийсь унікальний – як правило, на лінії фронту ми бачимо дещо іншу ситуацію”, – сказав Тимочко.