У Вінницькій області затримали порушників, які на човні намагалися перетнути кордон з Молдовою. Втікачів виявили за допомогою дрона.

Про це повідомляють у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

“27-річний мешканець Тернопільщини, аби незаконно потрапити до Молдови, скористався послугами одного із месенджерів інтернет-мережі. За порадою адміністратора, чоловік прикупив надувний гумовий човен з веслами та забродний комбінезон. Окрім цього, його направили до міста Хмельницький, звідки 23-річий містянин мав доставити його до державного кордону. Прикордонники, за допомогою квадрокоптера, виявили та затримали нічних мандрівників, які полишили свою автівку та дуже швидко переносили човен до річки Дністер”, – йдеться у повідомленні.

Вартість подорожі до сусідньої країни коштувала клієнту 9 тисяч доларів США.

Хмельничанину вручили підозру у скоєнні злочину за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». За це йому «світить» позбавлення волі від 7 до 10 років.

Відносно громадянина України, який намагався незаконно потрапити до Молдови, складено протокол про вчинення адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».