Її жахіття нічим не виправдати, воно має стати вічним застереженням для нинішніх та прийдешніх поколінь.

Сьогодні український народ опинився на передовій нової боротьби проти рашизму – нікчемного нащадка ганебного нацизму.

Кремлівський режим зухвало нехтує міжнародним правом, вчиняючи воєнні злочини та злочини проти людяності на українській землі. Та, як і наші пращури у Другій світовій, ми демонструємо неймовірну муж­ність, єднання та відданість свободі.

Найбільшим уроком Другої світової є незаперечна істина, що жодна агресія, жодні ім­пер­ські амбіції не можуть бути виправдані. Мир – єдина гідна мета для цивілізованого людства. Тож пам’ять про лиха минулої війни повинна бути захистом від повторення таких трагедій.

Але сьогодні Путін намагається відродити химеру «русского мира», відібравши в народів право на самовизначення. Од­нак Україна стала незборимим фор­постом спротиву цим фантазіям.

Перемога у Дру­гій світовій була можлива завдяки злагодженим зусиллям різних на­цій, які входили в Антигітлерівську коаліцію. Сьогодні, завдяки зусиллям Президента України Володимира Зеленського,  демократичні держави знов згуртувалися вже в Антипутінську коаліцію, щоб разом захистити Україну та ідеали свободи від російської агресії.

Наша непохитна боротьба присвячена всім Героям, хто поліг за краще майбутнє. Їхня жертва надихає не скорятися та поставити крапку цьому безумству раз і назавжди.

Українці ніколи не забудуть ані жахіть Другої світової, ані Голодомору – актів геноциду проти нашого народу. Ми боремося, аби подібні злочини більше ніде й ніколи не повторилися.

Слава Україні! Вічна пам'ять Героям!

Голова партії
«Слуга Народу»,
нардеп Олена Шуляк