Про це повідомили у НАЗК.

З початку 2024 року Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало 402 повні перевірки декларацій, з яких 51 перевірка вже завершена і виявила на  понад 55,8 млн грн недостовірної інформації, понад 14,7 млн грн незаконного збагачення та майже 1,3 млн грн необґрунтованих активів у різних посадовців по всій Україні.

З причин дотримання норм законодавства про персональні данні в антикорупційному агентстві не назвали прізвищ депутатів та чиновника.

Проте, у НАЗК оприлюднили вартість їхніх необґрунтованих активів. Тобто, ці представники влади у громадах задекларували необгрунтованих витрат більше, ніж дозволяють їхні офіційні статки.

Отже, наразі, у деклараціях трьох представників Вінниччини виявили необгрунтовані активи:

– у депутата Вінницької міської ради (12,5 млн грн);
– у депутата Погребищенської районної ради (3,9 млн грн);
– у заступника голови Козятинської міської ради (2,4 млн грн).

За розгорнутим посиланням на сайт НАЗК, досить легко віднайти порушників норм декларування власності.

Також, у цих списках фігурує багато осіб, хто має оприлюднювати декларації про доходи, справи яких розглядаються. Серед них – багато очільників правоохороних органів, юристів, керівників та посадовців установ різного рівня.

У цьому списку вдалося розшукати також данні про колишнього народного депутата з Вінниччини.

Свого часу вінницькі ЗМІ, зокрема і "33-і Канал" багато скандальної інформації оприлюднювали про його діяльність. Однак, це не зашкодило йому посісти посаду радника з економічних питань Посольства України в Республіці Корея.