Небайдужі вінничани вийшли під стіни Вінницького міського суду зі словами «Справедливий суд має бути тут!» та «Поверніть квартиру Кірі». Серед мітингувальників була родина людей, які стали жертвами квартирних аферистів. Вони розповіли, що вийшли на мирний мітинг разом із вінничанами для того, щоб привернути увагу громади, влади, суддів та правоохоронців до квартирних афер, які відбуваються у Вінниці.

Ось що розповідає журналісту «33-го каналу» органі­заторка мітингу Катерина:

«Ми потерпіли від дій аферистів. Тепер залишились без квартири із малолітньою дитиною. Я розумію, що в цьому є і моя провина. І щиро за це каюсь. Адже мене ввели в оману та спеціально споювали кожного дня. Я була повністю несвідома та взагалі не розуміла, що відбувається. Я навіть не знаю, що мені наливали чи підливали. Прийшла до тями, вже коли в мене видурили квартиру. Для того, щоб довести, що я її не продавала та нікому не дарувала, я пройшла поліграф. Детектор брехні підтвердив мої слова про те, що я була не свідома та не розуміла, що відбувається.

Документ, засвідчений полі­графологом, ми передали до суду. Сподіваємось, що суддя візьме його до розгляду. Мені нема чого приховувати. Я борюсь за правду та хочу, щоб ЗАКОН був однаковим для всіх. Ми не плануємо покидати наше житло чи дарувати його комусь. Хоч вже 2 місяці сім’я на межі виживання – нам відрізали світло. Новий «власник» квартири його від­ключив, незважаючи на те, що в квартирі проживає моя 11-річна донечка. Він не хоче з нами спокійно комунікувати, хоч і є, як з’ясувалось, головою кількох ОСББ у місті Вінниця.

Тому звертаємось до чиновників та правоохоронців з проханням допомогти нам побороти це свавілля у місті Вінниця та відновити справедливість», – каже Катерина.

Пікет під судом

Раніше в Мережі Катерина вже розповідала свою історію. Тоді жінка зізналась, як саме її споювали та зробили жертвою квартирної афери, через яку тепер її 11-річна донька Кіра та батько з інвалідністю можуть залишитись на вулиці.

– У кризовий період мого життя з’явився чоловік, який ставився до мене з розумінням. Я довірилась йому. Але це стало фатальною помилкою. Замість того, щоб будувати зі мною сімейні стосунки, він постійно приносив додому алкоголь. І з кожним днем все більше і біль­ше. Далі — завів мене в запій. Щоранку я прокидалась, і він вже до ліжка мені приносив стакан із горілкою. Так продовжувалось 4 місяці. Я сама не розуміла, що роблю. І спивалась. Коли я була несвідомою або, відверто кажучи, п’яною, він запропонував мені відкрити бізнес. І під заставу для інвестицій чоловік вмовив мене віддати квартиру.

Несвідомо я пішла на цей крок, і вже за декілька днів нотаріус оформив угоду, яка ледь не коштувала мені життя. Бо вже за декілька днів мені заявили, що квартира не моя. Я не розуміла, що відбувається. А далі — розповіла все знайомим. Коли вони втрутились у справу, то дізнались, що замість застави чоловік оформив угоду купівлі-продажу. І, незважаючи на те, що я була п’яна та не розуміла, що відбувається, нотаріус завірив дану угоду.

Мої знайомі завезли мене в лікарню. Я довго відходила від запою, в який мене ввів цей чоловік. Та коли вже прийшла до тями, зрозуміла, що це був аферист, який лише хотів відібрати у мене квартиру. Я пройшла поліграф, тобто детектор брехні, де підтверджено, що я стала заручницею ситуації. Ми написали заяву в поліцію, подали позов до суду, але справу «замилюють». І «новий власник» моєї квартири заявляє, що з правоохоронцями вже все «порішав». Виявляється, що аферист діяв у змові із головою ОСББ.

Наразі громадськість має намір відстояти житло цієї родини, яка втрапила у скрутне становище.

Василь Снігур