Згідно з проєктом, охочі можуть долучитися до суспільно корисних робіт, отримати тимчасову зайнятість та заробітну плату, достатню для того, щоб покрити основні потреби.

Суспільно корисні роботи спрямовані безпосередньо на забезпечення життєдіяльності населення в умовах воєнного стану, пояснює директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов. За його словами, реалізація цього проєкту допоможе покращити рівень життя населення, а заразом наповнити ринок праці, який зараз дуже страждає через нестачу кадрів.

«Тимчасова зайнятість на суспільно корисних роботах дасть людям отримати заробітну плату, достатню для того, щоб покрити основні потреби, а також знайти можливість реалізувати себе. Фінансування цих робіт передбачене за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України», — розповів Максим Мартьянов.

Першими двома замовниками суспільно корисних робіт стали міські комунальні підприємства «Вінницязеленбуд» та «Комбінат комунальних підприємств». Загалом тут потребують 32 співробітників для робіт, пов’язаних з упорядкуванням, благоустроєм та озелененням територій громади, а також виготовленням маскувальних сіток, заготівлею дров для опалювального сезону, сінокосінням та упорядкуванням прибережних смуг та водойм тощо.

До переліку вищезазначених робіт входять ремонт та відновлення об’єктів забезпечення життєдіяльності, ремонт житлових приміщень, розбір завалів, розчищення залізничних колій і автомобільних доріг, організація забезпечення життєдіяльності громадян, які постраждали внаслідок бойових дій, праця в сільськогосподарській галузі, підтримання громадського порядку, благоустрій та озеленення території міста, кладовищ та зон відпочинку та інші.

Як пояснюють у Вінницькій філії Вінницького обласного центру зайнятості, залучатимуть до суспільно корисних робіт людей працездатного віку, зокрема осіб, які не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров’я не мають обмежень та можуть працювати в умовах воєнного стану, зокрема безробітні та інші незайняті особи.

Щоб дізнатися деталі працелаштування, можна звернутися до Вінницької філії Він­ницького обласного центру зайнятості за номером телефону: (0432) 65-38-01.

Соломія МАЛЬВА