Такі засоби часто замінюють артилерію під час виконання бойових завдань і допомагають зберегти життя наших військових.

З бійцями, які боронять країну на східному фронті, зустрілися секретар міської ради Павло Яблонський разом із депутатами ВМР та координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

В комплекс до ударних дронів також входять спеціальні окуляри та пункт управління. 

Допомога військовим – один з пріоритетних напрямів роботи для Вінниці, області та всієї команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, зазначив секретар міської ради Павло Яблонський.

«Ми вчергове передаємо допомогу військовим, які виявили запит саме на такі FPV-дрони. Наша команда робила і продовжує робити все необхідне, щоб допомагати нашим Захисникам та Захисницям, щоб вони відчували нашу підтримку», – додає Павло Яблонський.

Про особливість використання такої техніки на фронті розповів військовий-штурмовик.

«Наші оборонці виїжджають із цими дронами на безпосередню близькість до позицій ворога. На дрони прикріплюється бойовий комплект, і, відповідно до завдання, скидають його на живу силу противника чи ворожу техніку», – пояснив він.

Секретар міської ради Павло Яблонський з військовим під час передачі техніки

Цьогоріч на пріоритет «Безпека та оборона» Вінницька міська рада у бюджеті громади передбачила майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статей. Щотижня оборонцям передають усе необхідне – тепловізори, дрони, автівки, прожектори, зарядні станції та інше.

«Наша команда розуміє, наскільки важливо швидко й ефективно закривати запити оборонців. Ефективна і своєчасна координація дій та опрацювання запитів військових – одне з головних завдань Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу», – говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат міської ради Олександр Мельник.

Згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Сергій Годун