У Вінниці до Дня Європи провели відкритий міський турнір з баскетболу 3х3. Захід організували 11 травня на спортивному майданчику Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова. До змагань долучилися 36 команд, серед яких спортсмени з Вінниці, Житомира, Липовця, Могилів-Подільського, Козятина та Калинівки.

Головним суддею змагань став тренер-викладач Вінницької спортивної дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Микола Здирка. Він розповів, що за нагороди боролися п’ять дівчачих команд, 21 молодіжна (до 18 років) та 10 дорослих. Турнір проводили згідно з правилами FIBA 3х3, де змагання відбуваються по коловій системі у групах, а фінальна частина – за системою плей-офф.

Першість серед дівчат здобула команда “Вінницькі блискавки”, “срібло” у вінницьких “Хачітос”, а “бронза” у Липовецької дитячо-юнацької спортивної школи.  Серед чоловіків трійку найкращих склали вінницькі збірні “За главу”, “Їжаки” та “Вася Камінський”. У молодіжному турнірі медалі отримали “Житомирська політехніка”, “Абібас” та “Вайп”. Для переможців підготували призи та подарунки, а також спортсменів нагородили медалями.