ОНОВЛЕНО: Всіх споживачів заживлено: о 09:00 «Вінницяобленерго» отримало команду від «Укренерго» про зняття обмеження по ГПВ.

Диспетчер АТ “Вінницяобленерго” отримав лист від диспетчерського центру НЕК “Укренерго” – про застосування Графіків погодинних відключень (ГПВ) електроенергії для Вінницької області з 16.05.24 з 00:00 – 09:00 та з 16:00- 24:00.

Про це повідомили в АТ «Вінницяобленерго».

У випадку застосування ГПВ, АТ “Вінницяобленерго” оприлюднює на своєму вебсайт періодичність, причини та тривалість застосування кожної черги, терміни перерви постачання електричної енергії населеним пунктам, окремим житловим масивам, вулицям із зазначенням годин доби.

ГПВ розподіляються на шість рівних черг.

Тривалість знеструмлення споживачів по ГПВ може коливатись від 2-х до 4-х годин з подачею електроенергії від 4-х до 2-х годин відповідно.

Графіки можна переглянути на сайті компанії.

Енергетики також повідомили інформацію про ГПВ.

«Друзі, нагадаймо що таке ГПВ. ГПВ – графік погодинного відключення електроенергії. Застосовуються, коли є певний час для підготовки до проведення відключень. Рішення про застосування ГПВ приймає НЕК «Укренерго» за погодженням з Міненерго.
ГПВ застосовуються з метою дотримання доведених НЕК «Укренерго» граничних величин споживання електричної потужності, тобто коли електроенергії, яка генерується в Україні на електростанціях не може вистачити на всіх споживачів», – йдеться у повідомленні.