Спеціалісти сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Державної екологічної інспекції у Вінницькій області здійснили виїзд на місце події та обстежили два кар’єри, де невідомі особи за допомогою спеціальної техніки проводили видобуток та вивіз корисних копалин.

Це є порушенням ст.240 КК України.

«Матеріали по даному факту направлено до правоохоронних органів для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження.

Звертаємо увагу на те, що надра є виключною власністю народу України і надаються тільки у користування! Єдиним документом, який надає право на користування надрами, крім випадків передбачених законом, є спеціальний дозвіл, що видається Державною службою геології та надр України», – повідомили в інспекції.

Також у Державній екологічній інспекції у Вінницькій області пропонують громадянам інформувати про аналогічні випадки за допомогою веб-ресурсу #ЕкоЗагроза, на поштову адресу: вул.600-річчя, 19, м. Вінниця, 2100 або на електронну адресу vin@dei.gov.ua чи vindei@ukr.net (оформивши звернення відповідно до ст.5 ЗУ «Про звернення громадян»).

Редакція слідкуватиме за розвитком подій навколо незаконного кар”єру.