Уже кілька років вони оббивають пороги місцевих чиновників із вимогою відремонтувати дім, який перебуває в аварійному стані. Впевнені, якщо цього не зроблять найближчим часом, може статись трагедія.

– Наш двоповерховий будинок побудований на катакомбах у 80-х роках. Але роботи виконані неякісно. Як то кажуть — на таких будівництвах чиновники собі хати заробили. А тепер страждаємо ми, прості люди. Бо наразі він тріщить по швах, на голову сиплеться штукатурка, водогінні труби рвуться. Ринв нема, тому у мокру погоду в кожній квартирі, що знаходиться на верхньому поверсі, зі стелі не просто капає, а ллється вода. За весь час єдине, на що спромоглась влада — виготовила проектну документацію на капітальний ремонт, — скаржаться мешканці будинку. — Але пройде час — вона стане недійсною.

Наш дім знаходиться на балансі комунального підприємства, яке належить селищній раді. У 2017 році нам повідомили про те, що як тільки ми створимо ОСББ — ремонт зроблять. Але коли ми ознайомились із законодавством, то зрозуміли, що це зовсім не так. Бо ж як аварійний будинок ОСББ прийме на баланс? Доведеться самим усе робити. Бо лишень справа часу, коли будинок обвалиться і приб’є нас усіх.

Голова селищної ради Чечельника Світлана Палісіка пояснює: вона на боці громади.

– Ми неодноразово спілкувались із людьми. Створювати ОСББ вони не хотіли. Ми вже пішли їм назустріч. Наше комунальне підприємство виграло в конкурсі на управительську організацію. Тепер вони повинні робити ремонт у даному будинку. Але повністю виділити кошти із бюджету на це не можемо, лише шляхом співфінансування. Тобто 70% даємо ми, інші ж кошти мають зібрати мешканці. Витрати на ремонт становлять понад сто тисяч гривень. Але громада жодних кроків не робить. У цьому будинку невелика кількість родин, чимало правовласників там взагалі не проживає. Тому люди не впевнені, що хтось здаватиме кошти. Але що тут зробиш, так вимагає закон.

Віталіна Володимирова