У райцентр артист приїздить вдруге. Вперше познайомився з вінничанами минулого року на місцевому фестивалі «Подільські Товтри».

– З відомим лірником ми познайомилися через Інтернет, — каже начальник райвідділу культури Оксана Кройтор. — Керівник місцевої ГО «Акорд» запропонував запросити відомого у світі українського лірника Василя Нечепу до нас на фестиваль, бо бачив його виступи в Інтернеті. Ідею підтримали голови РДА та райради, й Василь Нечепа приїхав минулого літа у Крижопіль. А навесні знову запросили кобзаря до нас на Шевченківські дні. Василь Нечепа з радістю відгукнувся. Перед концертом він зустрічався з учнями школи №2 у Крижополі та у Городківці. Він дуже великий патріот. Зі своїми піснями кобзарськими їздить в АТО.

На сольну концертну програму Василя Нечепи у Крижополі прийшло більше тисячі слухачів, серед яких було багато молоді.

Сам він родом із Чернігова і нині представляє старосвітську чернігівську кобзарську школу, яка є найдавнішою в Україні. Василь Нечепа каже, що з 5 років співає українські кобзарські пісні. Свою творчість та давню музичну культуру з любов’ю дарує у США, Австралії, Нідерландах — по всьому світі.

У Крижополі під час концерту вразив глядачів дуже оригінальним виконанням під супровід кобзи гімну «Ще не вмерла Україна».