Залишено без змін найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі для мешканця Барської територіальної громади, який вчинив розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах вчинений в умовах воєнного стану, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень та умисне вбивство з корисливих мотивів (ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України).

Трагедія сталася у лютому 2023 року у Барській територіальній громаді. Засуджений був обізнаним про приватне життя родини потерпілої. Він вирішив вчинити незаконне заволодіння грошовими коштами та матеріальними цінностями односельців. Злочинець через вікно проник в середину будинку потерпілої. Почавши обшукувати кімнати та можливі місця схову коштів і цінностей, був помічений дівчиною, яка несподівано для чоловіка повернулася до будинку.

Не зважаючи на це, він не припинив свої протиправні дії та вчинив напад на      20-річну дівчину. Чоловік завдав їй значних тілесних ушкоджень від яких потерпіла померла на місці події. Надалі, не бажаючи бути викритим, він замаскував вбивство під самогубство та зник з місця злочину.

Прокурори у суді першої та апеляційної інстанцій довели умисність дій засудженого. Суду було надано беззаперечні докази винуватості чоловіка, які під час судового розгляду підтримано та враховано.

Таким чином Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу засудженого та його захисника, які просили нового судового розгляду справи.

Рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури