23 травня у Вінницю з робочим візитом приїздив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик. Спільно з представниками місцевої влади підписали Декларацію розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування.

Віктор Павлущик провів зустрічі з начальником Вінницької обласної військової адміністрації Сергієм Борзовим, головою Вінницької обласної ради Вячеславом Соколовим та міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим. Представники НАЗК та місцевої влади, під час зустрічі, обговорили можливості впровадження змін щодо вдосконалення чинного антикорупційного законодавства. Йшлося, зокрема, й про спрощення процедури заповнення декларацій.

Голова НАЗК наголосив, що Вінниччина входить до числа регіонів з одним із найменших показників за кількістю проведених повних перевірок. Зокрема, НАЗК розпочало проведення 11 повних перевірок декларацій, три з яких завершено.

Представники місцевої влади підписали з НАЗК Декларацію розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування. Головна мета документа – антикорупційний вектор роботи місцевої влади. Наразі Вінниця стала десятим містом, де візували такий документ.

“Дуже приємно знаходитися в рідному місті. Вінниця вже неодноразово потрапляла до переліку найкомфортніших міст України для проживання. Тож підписання Декларації розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування між НАЗК та місцевою владою націлене на створення комфортного середовища для людей та представників публічної служби без корупції. Наші спеціалісти активно ведуть перевірку декларацій за попередні роки і поки Вінницька область має найменшу кількість повних перевірок декларацій”, - додав Віктор Павлущик.

Нагадаємо, у лютому новим керівником Національного агентства з питань запобігання корупції призначили Віктора Павлущика з Вінниці. Раніше чоловік працював старшим детективом - керівником відділу детективів Національного антикорупційного бюро України.