Ветеран російсько-української війни Олексій Замірко у 2015 році підірвався на міні біля Донецького аеропорту та втратив дві ноги. Незважаючи на пережите, чоловік веде активний спосіб життя, знайшов роботу та займається боротьбою.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу “Віта”.

“Заняття фізичним навантаженням, або спортом потребує постійної уваги. Коли займаєшся, то почуваєш себе чудово, коли перестаєш, то стає гірше”, – розповідає ветеран.

Тренуватися Олексій почав у центрі реабілітації “Поділля”. Донедавна тут займалися лише люди з порушенням зору, але тренери відкрили новий напрям – працюватимуть з ветеранами після ампутацій.

Наставником колишнього військового став тренер з понад 30-річним стажем. Під час занять зміцнюють м’язи та вивчають прийоми боротьби.

"Олексій звернувся. Він має чимало бажання та оптимізму. Це мене зацікавило, тому й хочу допомогти. Заняття проводимо, як і з здоровими спортсменами, лише з урахуванням відсутності кінцівок", - говорить тренер Микола Левицький.

У новоствореній групі для ветеранів Олексій Замірко дебютант. Тренується тричі на тиждень. Чоловік запрошує до безкоштовних занять і інших бійців, що отримали поранення та бажають жити повноцінно.

Сьогодні ветеран працює керівником “Сервісного офісу у справах ветеранів”, де допомагає іншим повернутися до цивільного життя.

Під час лікування бійця відвідував лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.