Під час брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА 27 травня речниця ГУ ДСНС у Вінницькій області Оксана Урбанська підбила підсумки тижня, що минув.

Підрозділами Служби порятунку Вінниччини для ліквідації надзвичайних подій здійснено 320 виїздів, з яких 107 – на пожежі.

Як повідомила Оксана Урбанська, надзвичайники області 18 разів виїжджали на проведення аварійно-рятувальних робіт.

Також речниця ДСНС повідомила про надзвичайну подію, яка сталася в ніч на неділю, 26 травня.

У м. Жмеринка, внаслідок падіння уламків ворожого дрона, зазнало пошкоджень три чотириповерхових житлових будинки, 7 приватних житлових будинків та легкові авто.

Постраждало 3 людей. З квартир було евакуйовано 40 осіб.

На місці події працювали психологи ДСНС. Рятувальники залучалися до аварійно-рятувальних робіт по демонтажу нависаючих конструкцій з поверхів будинку, які становили загрозу для перехожих.

Окрім того, за  минулий тиждень зареєстровано 102 пожежі, на яких загинуло  2 особи, травмовано  –  1, врятовано – 3 людини. Також бійцями ДСНС врятовано матеріальні цінності на суму майже 6 млн грн. Вогнем знищено 4 споруди та 3 одиниці автотракторної техніки. Завдяки оперативним і злагодженим діям підрозділів ДСНС Вінниччини вдалося врятувати від полум’я 20 будівель.

Рятувальники Вінниччини вкотре закликають громадян дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки в побуті. Бережіть своє життя та здоров’я, а також майно від вогню!

Не забувайте, що недбало кинутий на траву недопалок чи сірник може стати причиною масштабної пожежі та зруйнувати екосистему. Не спалюйте суху траву, очерет, чагарники та сміття.

Також нагадуємо, що провокування пожеж в екосистемах тягне за собою адміністративну та в окремих випадках кримінальну відповідальність.

Бережіть себе та своїх рідних!