Йому було 63 роки. Світла пам’ять.

Журналіст народився 22 серпня 1960 року у Харкові. Він закінчив економічний факультет Харківського державного університету та працював молодшим науковим співробітником кафедри планування народного господарства Харківського держуніверситету.

У 90-х Мартиненко став кореспондентом і редактором відділу газети “Орієнтир Діп”. Уже за два роки він обіймав посаду головного редактора агентства “Харків-новини”.

Згодом Олександр став президентом агентства “Інтерфакс-Україна” й залишався ним до 1998 року.

Крім того, у різні роки кар’єри журналіст був заступником глави та консультантом Адміністрації президента України, прессекретарем президента України. У 2003 році Олександр Мартиненко – генеральний директор “Інтерфакс-Україна”.

Протягом 2001-2002 років він був секретарем Ради з питань інформаційної політики при президентові України, а протягом 2002-2003 – членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Відомо, що Мартиненко був автором матеріалів для видання “Дзеркало тижня”, однак писав під псевдонімом Олександр Макаров.

“Ми дозволили собі розкрити справжнє ім’я в день смерті Олександра Владленовича, нашого друга і колеги. Нехай пам’ять читачів про нього збагатиться ще й цим знанням: саме він був автором цих компетентних, іронічних текстів”, – йдеться в повідомленні його колег.