То суддів змінювали, то прокурорів, то знаходились інші причини. Тепер таки добились свого — підозрювана у співпраці з окупантами жінка вийшла із СІЗО.

Наші кореспонденти були на суді і чули, як Аліна запевняла, що вона вела в Чорнобаївці гурток танців і ніякої педагогічної освіти не має.

Але донька Турляєва, відомого гауляйтера із тоді окупованої Чорнобаївки, погодилась на пропозицію батька, і коли прийшли окупанти, очолила відділ освіти громади.

На суді жінка каже, що батько її змусив до цього. Прокурори – іншої думки.

Коли Чорнобаївку звільнили від окупації, батько із родиною переїхав разом із окупантами до росії. Аліна із чоловіком та малолітньою дитиною поїхала до курортного міста Хмільник і там у місцевих працівників ринку найняла квартиру.

Вона замінила всі картки на телефонах. Сторона звинувачення називає і інші докази того, що донька гауляйтера робила все, щоб «залягти на дно» на Вінниччині і знайти можливість виїхати за кордон. Адже до Могилева-По­дільського з Хмільника якихось 100 км.

Підозрювана переконує, що мала можливість із батьком виїхати до росії. Але цього не зробила. Бо хоче жити в Україні і нічого протиправного під час окупації не робила.

Суддя О. Шидловський, посилаючись на аргументи захисту, що підозрювана нікуди не втече, має малолітню дитину, яку немає кому виховувати, бо чоловік підприємець, працює, випустив донь­ку Турляєва під заставу 960 тис. грн. І вона одразу цю суму внесла.

Аліна зуміла переконати суддю, що нікуди не втече

Як повідомили нам право-охоронці, до Чорнобаївки додому підозрювана не поїхала. Ми зв’язались із місцевими жителями Чорнобаївки. Ось що вони повідомили:

– Вона сюди не повертається, бо тут її, родину, особливо батька, люди зневажають. Ми маємо чимало свідчень, як вони вели себе під час окупації. І ми їх надали та ще надамо суду.

Тепер ця жінка прикидається овечкою. А якби ви бачили, як вона змушувала учителів місцевих вкладати в голови дітей «рускій мір».

Як стало відомо, Аліна після внесення застави проживатиме на квартирі у Хміль­нику. І звідти з’являтиметься на судові слухання. Як це буде і чи довіра судді Шидловського до підозрюваної оправдається — відслідковуватимемо разом.

Тетяна КВАСЮК