Відповідне розпорядження підписав голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній раді.

Скандал навколо Клінічного Центру інфекційних хвороб спалахнув у 2023 році, коли з багаторічним керівником закладу Ігорем Матковським вирішили не продовжувати контракт. Колектив лікарні виходив на пікети, але безрезультатно. З осені минулого року медичний центр очолював підполковник медичної служби Ігор Шинькович. Він подав заяву про звільнення в зв’язку з призовом на службу в Збройні Сили України. А Матковського взимку 2024 року призначили керувати обласного центру контролю та профілактики хвороб, яким до цього у статусі “виконувачки обов’язків” керувала Зайцева. її ж зробили заступницею нового гендиректора.

Ігор Шинькович, якого навіть року не пройшло як призначили керівником цього медзакладу несподівано призивається у ЗСУ

“За дорученням голови обласної Ради Вячеслава Соколового, ознайомлю вас із двома розпорядженнями. Перше – про звільнення директора Ігоря Шиньковича у зв`язку з призовом на військову службу. Він – підполковник медичної служби та йде служити в медичні війська. Друге розпорядження – про призначення в.о. директора комунального некомерційного підприємства Вінницької обласної Ради «Клінічний Центр інфекційних хвороб» Валентину Зайцеву. Валентину Григорівну дуже добре знаєте. Це надзвичайно авторитетна в медичних колах людина, з величезним досвідом роботи, вона – супер менеджер та професіонал”, – сказав заступник голови облради Ігор Івасюк.

Валентина Зайцева до цього часу обіймала посаду заступника генерального директора Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб (ОЦКПХ). Вона - фаховий лікар, має великий досвід управлінця в медичній галузі: працювала на керівних посадах у санепідемстанції м. Вінниці, головним державним санітарним лікарем Вінницької області. Заслужений лікар України.

Новопризначена очільниця зазначила, що працюватиме як кризовий менеджер.

Під час призначення

"Я сама просила призначити мене виконувачкою обов’язків, щоби ми з вами зробили все разом. Ви – надзвичайно потужний колектив. Ви рятували сотні, а може, й тисячі життів під час ковіду. У вас – дуже хороші фахівці – що середня ланка, що лікарі, що технічний персонал. До всіх ставлюся з повагою. Нам з вами спільно потрібно витягнути лікарню зі стану, коли співробітники не отримують достойної зарплати. А тепер – про принципи моєї роботи. Я люблю професіоналів, стараюсь віддаватись роботі сповна. Прийшов на роботу – працюємо. Друге: люблю людей, розумію всіх, кожна людина – індивідуум, людям треба допомагати, щоб працювалося комфортно. Третє: дуже не люблю брехні. Разом ми все зробимо!", – сказала Валентина Зайцева.

Не знімається увага і з десятків гектарів землі, які закріплені за лікарнею.

Чи не будуть їх відчужувати?

Адже ще Ігорю Матковському пропонували статус в.о. Але він не погодився. Бо тоді керівника комунального закладу у статусі виконувача обовʼязків можуть звільнити будь коли без усяких перепон.

До цього у колективі виник скандал із фінансуванням закладу. Навіть говорили про ліквідацію.

Андрій Власенко