Він також автор всесвітньо відомого фото “Схід Землі”.

У віці 90 років загинув колишній астронавт “Аполлона-8” Вільям Андерс, який у 1968 році здійснив перший в історії пілотований політ до Місяця.

Літак, яким він керував один, упав у води в штаті Вашингтон. Про це пише Associated Press.

Повідомлення про те, що літак старої моделі Beech A45 впав у воду та затонув, надійшло вранці 7 червня. Тіло Андерса знайшли того ж самого дня, підтвердив його син. На борту в момент авіакатастрофи перебував лише пілот.

Аварія розслідують Національна рада з безпеки на транспорті та Федеральне авіаційне управління США.

Генерал-майор у відставці Андерс відомий тим, що у 1968 році зробив культову фотографію “Схід Землі”, на якій планету видно з космосу як затінену блакитну кулю. Він казав, що ця фотографія стала його найважливішим внеском у космічну програму. Перше кольорове зображення Землі з космосу змінило те, як люди бачили планету. Вважається, що ця фотографія викликала глобальний екологічний рух, оскільки вона показала, наскільки делікатною та ізольованою здається Земля з космосу.

“Білл Андерс назавжди змінив наше бачення нашої планети та нас самих своєю знаменитою фотографією “Схід Землі” на “Аполлоні-8″. Він надихнув мене та покоління астронавтів і дослідників”, – написав сенатор від Аризони Марк Келлі, який також є астронавтом NASA у відставці