Очільник Центру стратегічних комунікацій та речник Сили оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що залишає цю посаду, яку він обіймав з квітня 2024 року, і повертається до виконання обов’язків речника ВМС.

Плетенчук у Facebook:

“Шановні колеги, доповідаю: наразі моє відрядження до Сили оборони півдня України в якості очільника Центру стратегічних комунікацій та речника угрупування закінчено.

Так було сплановано від початку. Прошу не шукати ніяких подвійних сенсів або “зрадоньки”.

За його словами, він виконав свої функціональні обов’язки в якості “кризового менеджера” і повернувся на посаду речника ВМС.

Плетенчук також подякував керівництву і команді, а також нагадав що встиг зробити за 45 діб на посаді.

Раніше ряд журналістів звернулася до військового керівництва України з вимогою замінити керівницю об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк, адже вона “забороняє висвітлювати воєнні злочини росіян  та не дає показувати оборонців Херсонщини”.

Сама Гуменюк заперечила викладені у заяві журналістів твердження.

18 квітня понад 150 медійників з України та з-за кордону звернулися до парламентського комітету з питань свободи слова із закликом про звільнення керівниці комунікацій Сил оборони півдня Наталі Гуменюк.

19 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що Наталю Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня.

22 квітня стало відомо, що Об’єднаний координаційний пресцентр Сил оборони півдня очолить речник Військово-морських сил капітан третього рангу Дмитро Плетенчук.