Дефіцит енергоресурсів відчуває і Вінницька область.

Начальник Вінницької ОВА Сергій, під час брифінгу звернувся до мешканців області та закликав їх економно використовувати електроенергію та розповів про те, як коли й для чого вводять обмеження у постачанні для області.

Сергій Борзов зазначив, що з 14 травня почали застосовуватися графіки погодинних відключень для побутових споживачів.

Через декілька днів область повернеться до звичного режиму застосування графіків погодинних відключень. До цього, з середини квітня, «Укренерго» періодично обмежувало електропостачання переважно промисловості. Від початку червня, через дефіцит в енергосистемі, застосовуються обмеження споживання електроенергії протягом доби в усіх регіонах України.

«Головна причина таких обмежень – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Неодноразово ворог атакував територію Ладижинської ТЕС та інші об’єкти критичної інфраструктури.

За інформацією АТ «Вінницяобленерго», через декілька днів область повернеться до звичного режиму застосування графіків погодинних відключень.

Станом на сьогодні у  Вінницькій області доведено обсяги погодинних відключень з 14.00 до 19:00. А також додатковий – з 19.00 до 23:00.

На офіційному сайті АТ Вінницяобленерго в розділі «Онлайн графік погодинних відключень» розміщено актуальну інформацію. Тож користуйтесь лише офіційними джерелами.

Пікові години навантаження на енергосистему у  Вінницькій області, згідно режимних замірів – з 08:00 до 11:00 години ранку та з 20:00 до 23:00.

У ці години бажано не користуватися енергомісткими приладами, адже вони можуть різко підвищувати навантаження на мережу.

Населення споживає третину всієї виробленої електроенергії у нас в країні. Тому від ощадливого її використання залежить тривалість графіків відключень для кожного з нас.

Дякую за розуміння. Вистоїмо! Переможемо!», – зазначив Сергій Борзов.