Вимагають стягнути на користь держави акції заводу «Вінницяпобутхім».

Про це йдеться на сайті Мінюсту.

Вимагають застосувати до російської компанії санкції передбачені пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» (стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними).

“Міністерство юстиції України просить стягнути в дохід держави 100% від загальної кількості акцій приватного акціонерного товариства «Вінницяпобутхім», що належать акціонерному товариству «Невская косметика»”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, “Вінницяпобутхім” входило до активів російського олігарха, член партії "Єдина Росія" Володимира Плесовських, який придбав підприємство у 2006 році. Після повномасштабного вторгнення РФ топ-менеджмент заводу намагався вивезти готову продукцію до Одеси. Для цього використовували вантажівки з символікою Червоного Хреста. Спробі завадила Служба безпеки України, на майно компанії наклали арешт.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) передало компанію в управління ТОВ "Крайтекс-Сервіс". У липні 2023 року завод відновив роботу.