– Це далеко не увесь перелік, з яким до нас звернулися громади, ініціативні групи. Серед численних заявок є запити від військових та їх родин. Так, у Шпиківській громаді хочуть облаштувати центр реабілітації та інтеграції ветеранів. А у Бджільній та Ямпільській громаді родини загиблих Захисників облагороджують Алею слави, – повідомляють організатори конкурсу ГО «Ми – Вінничани». – Палітра конкурсу «Твори добро» багатогранна, і ми пишаємося, що кожна із 63 громад Вінниччини знайшла у цьому конкурсі щось своє!

«Твори добро» – це наша прем‘єра, ми вперше організували такий проєкт. Але з першого ж дня оголошення конкурсу почали отримувати шквал відгуків і море запитів! Переважна більшість звернень – від небайдужих мешканців громад. Люди почали об‘єднуватися в ініціативні групи, щоб взяти участь у нашому конкурсі.

За умовами конкурсу, учасниками могли бути як органи місцевого самоврядування/комунальні заклади, так і громадські організації та ініціативні групи. Усі категорії рівні, відрізняється лише відсоток співфінансування: від 5 до 25 відсотків.

– Ми побачили цікаву динаміку! Найбільше заявок на «Твори добро» саме від ініціативних груп. Це молоді батьки, які хочуть дитячий майданчик для діток, це ініціативна група релігійної громади, це мешканці багатоквартирних будинків, патріотичні громадяни села чи селища, які хочуть створювати красу навколо себе. Саме за такими вмотивованими та креативними людьми майбутнє України! Завдяки конкурсу «Твори добро» вони повірили, що можуть змінювати світ на краще, що їхня безпосередня участь у цьому проєкті стане корисною для сусідів по будинку, для земляків, для усієї громади. Їх це надихає! А нас ще більше, бо розбудова громадянської активності, громадянської свідомості, де кожен бере відповідальність за свою країну, – це саме той шлях, що виведе нашу державу з війни та післявоєнного періоду, – впевнений голова громадського об‘єднання «Ми – Вінничани» Валерій Коровій.

Уже 25 червня конкурсна комісія оголосить результати, і наступить найцікавіший етап – втілення проєктів у життя!

Така ініціатива стала можлива завдяки громадському об‘єднанню «Ми – Вінничани» та партнерів: Фонду «МХП – Громаді», народним депутатам Ларисі Білозір, Геннадію Вацаку, Миколі Кучеру, БФ «Український Альянс».

Прес-служба ГО “МИ – ВІННИЧАНИ”