Вінницький міський суд взяв під варту чоловіка, якого спіймали на спробі «відкупити» від мобілізації за 20 тисяч доларів США.

Як повідомляє прес-служба Вінницького міського суду, підозрюваний під час особистої зустрічі з військовозобов’язаним у Вінниці запропонував йому за 20 тисяч доларів вплинути на посадових осіб, щоб ті не мобілізували його та допомогли виїхати за кордон.

Військовозобов’язаний, розуміючи незаконність подібних дій, звернувся до правоохоронних органів.

Упродовж декількох зустрічей підозрюваний отримав від чоловіка 5 тисяч доларів готівкою, а також попросив знайомого забрати ще 15 тисяч.

Однак, втрутились правоохоронці.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та 15 червня застосував до підозрюваного запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі мільйон гривень.

Частина третя статті 369-2 Кримінального кодексу України — Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.