Правоохоронці затримали 50-річного мешканця Вінницького району. Чоловіка підозрюють у тому, що за гроші системно «допомагав» підприємствам перереєстровувати в сервісному центрі транспортні засоби, які перебували на військовому обліку у ТЦК та СП.

Про це повідомляють поліція Вінницької області та Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Слідством встановлено, що громадянин систематично, за грошову винагороду, у територіальних органах з надання сервісних послуг МВС здійснював незаконну перереєстрацію транспортних засобів, які перебували на військовому обліку у Вінницькому ТЦК та СП для задоволення потреб Збройних Сил та інших військових формувань України.

Після затримання в порядку ст. 615 КПК України 11 червня у фігуранта слідчі вилучили 5 000 гривень, які він отримав за свої «послуги», та пакет документів на автомобіль, що він обіцяв зняти з військового обліку. Також правоохоронці виявили за його місцем проживання інші речові докази, що свідчать про інші аналогічні злочини, зокрема, доручення, договори купівлі продажу автомобілів та $3 000.

«Крім того, перевіряється понад 30 фактів перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів у територіальному сервісному центрі МВС на підставі підроблених довідок Вінницького ТЦК та СП про зняття транспортного засобу з військового обліку», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого відділу ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід ‒ Вінницьке управління ДВБ НПУ, 2 управління 1 ГУ ДВКР СБУ.