Вишнева наливка: рецепт без горілки

Інгредієнти на 3-літрову банку:
Вишні – 2 кг
Цукор – 800 г
Вода – 1 склянка

Спершу ретельно помийте вишню та видаліть кісточки. Пересипте ягоди в банку, засипте цукор та додайте води.

Важливо, аби вміст банки не доходив до самого горлечка, адже вишня почне бродити та буде підійматися.

Деревʼяною лопаткою розтовчіть вишню в банці та надіньте на горлечко медичну гумову рукавичку. В рукавичці потрібно зробити невеликий отвір.

Залиште банку в теплому місці на кілька днів. Час від часу перевіряйте банку та стежте за рукавичкою. Через кілька днів вона надується від повітря,що утворюється бродінням, а потім впаде.

Коли рукавичка впаде – бродіння закінчилося, а наливка готова.

Перелийте напій в чисту банку через марлю та залиште ще на 3-5 днів. Потім знову пропустіть напій через марлю та розлийте по пляшках. Через кілька днів можна куштувати наливку та насолоджуватися.

Вишнева наливка з горілкою

Що знадобиться на трилітрову банку:

Вишні – 2 кг
Горілка – 1 л
Цукор – 1 кг

Готувати наливку на горілці дуже просто: спершу промийте вишню, кісточки видаляти не обов”язково. Візьміть чисту банку та починайте наповнювати її ягодами з цукром (робіть це шарами). Залийте вишню горілкою. Рідина має повністю покрити ягоди та цукор.

Закрийте банку щільною кришкою та залиште в теплому місці. Напій має настоюватися 1,5-2 місяці. Процідіть наливку через марлю, розлийте по пляшках та залиште ще на кілька днів. Зберігати напій потрібно в прохолодному темному місці.