Стосовно Дмитра Вербицького, який став фігурантом журналістського розслідування, проведуть службове розслідування.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі телемарафону Єдині новини. Зокрема Костін зазначив, що підписав наказ про проведення службового розслідування через наведені факти журналістського розслідування щодо майна свого заступника.

— Національне агентство із запобігання корупції проводить перевірку щодо способу його життя. Окрім цього, знаю, що НАБУ ініціювало своє розслідування, – заявив Костін.

Генпрокурор повідомив про лист на адресу спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука. У тексті він звернув увагу на ці обставини, запропонувавши відкласти обговорення ситуації з Вербицьким до результатів службового розслідування.

На думку Костіна, лише після цього “можна буде ухвалювати якісь рішення”. Він сказав, що відсторонення Вербицького від посади на цьому етапі не передбачене законодавством, адже попереду службову розслідування.

— Я мав розмову з паном Вербицьким. Він виклав мені свої аргументи та пояснення щодо ситуації. Він веде низку резонансних проваджень, фігуранти яких дуже зацікавлені у його відстороненні або звільненні, – заявив генпрокурор.

Як ми уже повідомляли, у травні журналісти Схем з’ясували, що заступник генпрокурора Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку Коник в Києві, який його племінник купив за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 млн грн – що ушестеро менше за його ринкову вартість.

У червні журналісти проєкту Схем з’ясували, що дівчина Вербицького Христина Ільницька у 2024-му році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 млн грн, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Після цього Верховна Рада викликала до парламенту Костіна для пояснень щодо майнового стану Вербицького. А НАБУ розпочало розслідування.