Після своїх заяв про плани на Харківщину та мирних переговорів на умовах РФ. Путін  відповів, що для Кремля буде означає стратегічна поразка на полі бою. За його словами, це “буде кінець тисячолітньої історії російської держави”, а тому, на його думку, “чи не краще тоді йти до кінця”.

Таку заяву з божевільним натяком він зробив на пресконференції в Ханої, повідомляють росЗМІ. Уже традиційно виправдовуючи повномасштабне вторгнення РФ в Україну, Путін заявив, що нібито США та ЄС підвищують градус, ескалюють ситуацію.

“Ми це бачимо, спостерігаємо, вони весь час напружують ситуацію. Мабуть, розраховують на те, що ми в якийсь момент злякаємося. Але водночас вони говорять і про те, що хочуть стратегічної поразки Росії на полі бою. Що це означає для Росії? Для Росії це означає припинення її державності. Це означає кінець тисячолітньої історії російської держави. Я думаю, що це для всіх зрозуміло. Тоді постає питання, навіщо нам боятися? Чи не краще тоді йти до кінця? Це елементарна формальна логіка”,- заявив він.

Як відомо, Путін під час свого турне Азією зробив нову заяву про мирні переговори щодо припинення війни в Україні. Так, за його словами, надії на переговори з Заходом не виправдалися. Також кремлівський диктатор назвав реакцію Заходу на його “мирні ініціативи” щодо України очікуваною.