Російський диктатор планує спровокувати лідера КНДР Кім Чен Ина для нападу на Південну Корею. Таким чином путін отримає нову війну у світі, яка допоможе Росії у протистоянні з Україною, вважає український журналіст Віталій Портников. Він поділився своїми думками щодо домовленостей Росії та Північної Кореї.

За словами українського журналіста КНДР на 90% залежить від Китаю, тому Кім Чен Ин бачить Росію, як свій шанс бути менш залежним від Пекіну. “І тут виникає ситуація, коли Кім Чен Ин може отримати гроші за власну продукцію. Я маю на увазі російські гроші. Саме тому він і далі буде цю зброю виробляти, бо це для нього величезний економічний шанс.

Йому з нападом Росії на Україну просто пощастило”, — говорить Портников. Політичний оглядач заявляє, що путін має на меті спровокувати лідера КНДР Кім Чен Ина для нападу його військ на Південну Корею, який призведе до початку нової війни. “Росії дійсно потрібні радянські снаряди, а от Кім Чен Ину від путіна потрібно набагато більше, бо в Південній Кореї сучасна армія. І питання не в тому, захистить путін Північну Корею чи ні, а в тому, що він хоче спровокувати Кім Чен Ина на можливу війну”, — наголосив Портников.