Український уряд готується забезпечити вразливі групи населення на прифронтових територіях паливною деревиною на зиму, координуючи зусилля з міжнародними партнерами та Українським гуманітарним фондом. Про це розповіли в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Під час наради під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук учасники обговорили кроки підготовки до зими та деталі плану допомоги.

Основна увага була приділена збору даних для оцінки потреб населення у паливній деревині. Вразливими групами, які потребують цієї допомоги є:

внутрішньо переміщені особи;
ветерани війни;
люди похилого віку;
особи з інвалідністю;
багатодітні сім’ї;
одинокі батьки;
прийомні сім’ї;
безробітні та малозабезпечені громадяни.

Оцінка потреб дозволить визначити кількість необхідних ресурсів та ефективно розподілити допомогу.

Забезпечення логістичних процесів є ключовим фактором для своєчасного надання допомоги. Фінансування цього проекту буде здійснюватися за рахунок міжнародних партнерів та Українського гуманітарного фонду (UHF), який акумулює кошти для забезпечення населення в зимовий період 2024-2025 року.

За результатами наради, військові адміністрації (ОВА) отримають відповідні рекомендації для внесення коригувань у свої плани. Це допоможе швидше та ефективніше розпочати підготовку до опалювального сезону.