Його зустрічав особисто Кіріл. Але на кого його обміняли – було не відомо.

І ось стало відомо, що його обміняли на наших військовополонених, які вчора повернулись додому.

Щоправда там повідомляється, що обмін відбувся за формулою 90 на 90.

Як пригадуєте, Іонафан на суді нашим кореспондентам заперечував, що він приятелює із Кірілом. А знає його просто як усі. Відповідний відеозапис є у нашому редакційному архіві.

А тепер прочитайте слова Кіріла:

Митрополита Тульчинського та Брацлавського УПЦ Іонафана, якому український суд виніс вирок у 5 років в’язниці з конфіскацією майна, обміняли на військовополонених. У Москві його особисто зустрів патріарх РПЦ Кирило.

Про це йдеться на офіційному сайті РПЦ.

Йдеться, що ієрарха було звільнено в суботу (23 червня - ред.) за клопотанням патріарха в результаті проведених переговорів.

«З владикою я знайомий десятки років. Коли я був ректором духовної академії, він був моїм студентом, а потім — чудовим регентом хору. За цю вірність — ні за що інше — владику репресували, він перебував у ситуації, коли його майбутнє викликало біль у моєму серці. Я зрозумів, що з цією людиною можуть зробити все, що завгодно, бо надто безкомпромісним, чесним і принциповим було вираження його вірності Рускій Православній Церкві», - сказав Кіріл.

Перед цим патріарх РПЦ нагородив митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана орденом преподобного Сергія Радонезького І ступеня.

До речі, попри «відданість РПЦ», як зазначив Кіріл, Іонафан був митрополитом УПЦ.

І досі жодних заяв від митрополита Онуфрія не прозвучало. Звучали лише, що м. Іонафана переслідують в Україні за віру.

Бо він відданий УПЦ, яка нічого спільного не має з РПЦ.

Але сам Кіріл, зрозуміло що по справах, запевняє що обміняний Іонафан був вірний РПЦ.

От вам і вся правда - забрехались?

Андрій Власенко