Міністерство юстиції Україні через Вищий антикорупційний суд намагається націоналізувати у російського холдингу “Віннцияпобутхім”

Про це йшлося під час зустрічі керівництва Агентства з розшуку та менеджменту активів – АРМА та компанії “Крайтекс-сервіс”, яка є управителем.

“Представники ТОВ “Крайтекс-сервіс” зазначили, що наразі в штаті підприємства числиться більше 100 осіб – це робочі місця, для мешканців вінницького регіону. Задоволення позову Міністерства юстиції призведе до зупинення виробництва та втрати робочих місць, що важливо зберегти в умовах війни.

Виконання рішення Вищого антикорупційного суду, визначення способу подальшого розпорядження вже державним активам, підготовка та проведення аукціону призведе до зупинку виробництва на строк близько пів року.

Управителем, який вже приніс дохід в бюджет держави більше 87 млн.грн,, сплачує податки та заробітню плату працівникам Вінницького регіону акцентовано увагу на тривожних настроях як самих працівників так і органів місцевої влади”, – йдеться у повідомленні.

Зупинення існуючого договору управління, створить не лише фактичну припинення роботи підприємства, але й фактично запуск управління по новому колу. Все через недосконалість внесених в минулому році змін до Закону України «Про санкції». Щоб вирішити ситуацію потрібно визначити порядок управління активами у період між набранням чинності рішення ВАКС та в подальшому, оголошення переможця аукціону.

Що передувало?

Після початку повномасштабного вторгнення активи "Вінницяпобутхім", які належали російській компанії "невская косметика", арештували та передали в управління АРМА підприємство зупинило виробництво. Агентство голосило конкурс на пошук управителя, переможцем якого стала компанія "Крайтекс-Сервіс".

У 2023 році завод відновив роботу. Наразі ТОВ "Крайтекс-сервіс" щомісячно сплачує до державного бюджету 7,5 мільйонів гривень. За весь період управління до бюджету перераховано більше 87 мільйонів гривень.

Вчора мало відбутися засідання щодо розгляду позову Міністерства юстиції України до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про застосування санкції до російського АТ "Невская косметика". Однак розгляд цього позову було перенесено